Η "Αναγέννηση" για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Ο εξωραϊστικός  σύλλογος Πευκακίων  «Αναγέννηση» με ομάδα πολιτών πραγματοποίησε συγκέντρωση  στην συμβολή των οδών Αγίας Θέκλας και Κορινθίας μπροστά από κτίριο με κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Στο σημείο αυτό παραβρέθηκαν επίσης στελέχη της πολεοδομικής υπηρεσίας οι οποίοι κλήθηκαν για να ελέγξουν την υπό αμφισβήτηση νομιμότητα του δώματος του κτιρίου που φιλοξενεί τις κεραίες.


Ο Πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Γεωργίου έκανε επίσης αναφορά  στο θέμα της πεζογέφυρας Γελαδάκη και στην αναγκαιότητα της υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου. Τόνισε ότι μετά από πολύχρονες προσπάθειες του συλλόγου διαφαίνεται η  ελπίδα να προχωρήσει το έργο αφού η ένταξή του στις 21 πεζογέφυρες της Αττικής αποτελεί θετικό μήνυμα. Το ζήτημα της πεζογέφυρας Γελαδάκη καθίσταται από μόνο του σοβαρό καθώς στην πλευρά της Μεσογείων (στο ρεύμα προς Μαραθώνα)  εδρεύει το Γαλλικό Κολλέγιο όπως επίσης καταστήματα και  Super Market τα οποία εξυπηρετούν τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της απέναντι πλευράς. Καταλαβαίνουμε λοιπόν όλοι τον κίνδυνο που διατρέχουν μαθητές και πεζοί στην προσπάθεια τους να διαβούν την Μεσογείων. Άλλωστε κατά το παρελθόν δεν ήταν και λίγα τα τροχαία ατυχήματα στο συγκεκριμένο σημείο. Mία ενδεχόμενη συντονισμένη συνεργασία των κατοίκων και επιχειρηματιών της περιοχής πιθανόν να βοηθούσε στην άσκηση πίεσης στις αρμόδιες αρχές και στην επίσπευση υλοποίησης του έργου.


Τέλος σας παραθέτουμε το αναλυτικό Δελτίου Τύπου του Συλλόγου Κατοίκων Πευκακίων «Αναγέννηση»


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ


ΕΚΤΑΚΤΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ  ΣΤΑ ΠΕΥΚΑΚΙΑ


ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ


Πραγματοποιήθηκε σήμερα έκτακτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας φορέων και κατοίκων της περιοχής επί του οικήματος στην γωνία των οδών Αγίας Θέκλας και Κορινθίας στα Πευκάκια, όπου  εδώ και χρόνια έχει εγκατασταθεί κεραία κινητής  τηλεφωνίας μεγάλης ακτινοβολίας.


Στον χώρο του οικήματος, κατόπιν αναφοράς του Εξωραϊστικού Συλλόγου Πευκακίων «Η Αναγέννηση» διενεργήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου αυτοψία για να ελεγχθεί η νομιμότητα του οικοδομήματος-δώματος επί του οποίου είναι εγκατεστημένη η  μεγάλη κεραία.


Στην έκτακτη αυτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, λόγω του διενεργούμενου από στελέχη της Πολεοδομίας έλεγχου-αυτοψίας, παραβρέθηκαν πολλοί κάτοικοι της περιοχής ενώ την συμπαράσταση στο Σύλλογο και στους κατοίκους εξέφρασαν ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Ζορμπάς, ο οποίος δήλωσε ότι θα παρακολουθήσει στενά με τις υπηρεσίες του την υπόθεση της νομιμότητας, ο πρώην Δήμαρχος κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιάννης Βουτσινάς, καθώς και ο επικεφαλής της Παράταξης Νίκη για την Αγία Παρασκευή κ. Γιάννης Σταθόπουλος. Συμμετείχαν επίσης μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου των Πευκακίων καθώς και εκπρόσωποι του τοπικού τύπου και της ηλεκτρονικής ενημέρωσης και συγκεκριμένα από το site Agia Paraskevi-GUIDE.gr.


Επισημαίνεται, ότι η εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας, παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις στα Πευκάκια, καθώς και στις άλλες Συνοικίες της Αγίας Παρασκευής. Απ΄ότι πληροφορούμαστε οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έναντι δελεαστικών προσφορών αναζητούν χώρους  για εγκατάσταση κεραιών συνήθως καμουφλαρισμένων, στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, που στερούνται μάλιστα άδειας λειτουργίας. Αναμφισβήτητα η ανεξέλεγκτη εγκατάσταση κεραιών προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων της περιοχής.

Νεότερη Παλαιότερη