Η καλύτερη εκδήλωση

Η καλύτερη και πλέον επιτυχημένη εκδήλωση που είδαμε στην πόλη μας έγινε σήμερα στον παιδικό σταθμό του δήμου Αγίας Παρασκευής (πρώην Ι.Β.Σ.Α.) στο κτίριο της Λάδωνος σε ένα πάρτυ που διοργανώθηκε από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων με την αμέριστη συμπαράσταση της διοίκησης του σταθμού. Παράλληλα έλαβε χώρα και η κοπή της πίτας του Συλλόγου μας.


Ξέρω εκ προϊμίου ότι σε αυτά που θα γράψω δε θα είμαι 100% αντικειμενικός  - αφού δε βρεθήκαμε εκεί ως agiaparaskevi-guide.gr αλλά με την ιδιότητα του γονέα καθώς επίσης και με την ιδιότητα του γραμματέα για τρίτη χρονιά στο Δ.Σ. του Συλλόγου - θα είναι όμως η πραγματικότητα. Κατόπιν συζητήσεων μεταξύ παλαιών και νέων μελών,  η διοίκηση του σταθμού μας διέθεσε το σύγχρονο και ευρύχωρο για τέτοιες περιπτώσεις κτίριο στη Λάδωνος. Βέβαια,  η μεγάλη προσέλευση μικρών και μεγάλων έκανε και αυτόν ακόμη το χώρο να μοιάζει μικρός.


.


Το party ήταν εξαιρετικό, περάσαμε όλοι πανέμορφα μα κυρίως, τα παιδιά το απήλαυσαν με την ψυχή τους όπως κι εμείς. Μόνο χαμόγελα αντίκρυζε κανείς σήμερα είτε κοιτούσε μικρούς είτε μεγάλους. Ξεφύγαμε από τη μουντή, γκρίζα και αποπνικτική πραγματικότητα της εποχής μας. Οι γονείς γνωριστήκαμε μεταξύ μας και ο δραστήριος Σύλλογός μας με το σιωπηρό αλλά σημαντικότατό του έργο όσα χρόνια υπάρχει, έκανε και ένα κοινωνικό άνοιγμα προς τα μέλη του. Η γιορτή ήταν άψογα οργανωμένη καθώς υπήρχαν επαγγελματίες κλόουν που διασκέδαζαν τα παιδιά με ενεργή συμμετοχή τους, οι μικροί μασκαράδες μπορούσαν να κάνουν face painting, οι παιδαγωγοί χόρευαν με τα παιδιά ενώ ο καλός καιρός επέτρεψε στους μικρούς μας φίλους να απολαύσουν το παιχνίδι τους και στην αυλή του σταθμού.


Και στο σημείο αυτό οφείλουμε να αποδώσουμε τα εύσημα τόσο στη φετινή πρόεδρο του Συλλόγου Τίτη Γεωργιάδη όσο και στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. τον Κώστα Κουρούνη, το Χρήστο Γιαννακάκο, την Αργυρώ Κωφού, την Τασούλα Μυτιληναίου και τον Αντώνη Γιαμβρά που διέθεσαν αρκετό χρόνο για την προετοιμασία του χώρου τόσο χθες όσο και σήμερα, στη διευθύντρια του σταθμού Τόνια Παπαντωνίου, στην προϊσταμένη της Λάδωνος Βάσω Παπαζέκου και σε όσους από το προσωπικό του σταθμού αφιέρωσαν τη σημερινή ημέρα για τα παιδιά μας. Προφανώς δεν είναι απλοί εργαζόμενοι.


Στο ενδιάμεσο του party έγινε και η κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου μας μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό της Τίτης Γεωργιάδη, της Άννας Γάκη (απερχόμενη πρόεδρος του παιδικού σταθμού), του Βασίλη Γιαννακόπουλου που στους παιδικούς σταθμούς άφησε σημαντικό έργο και της Έφης Καψοκεφάλου (προέδρου του νομικού προσώπου για την Κοινωνική Πολιτική και την Παιδεία). Επίσης με την παρουσία τους μας τίμησαν ο δημοτικός σύμβουλος Διονύσης Λέκκας ο οποίος εξ όσων γνωρίζουμε θα μετέχει στο Δ.Σ. του νομικού προσώπου για την Κοινωνική Πολιτική και την Παιδεία, η δημοτική σύμβουλος Ζωή Φωτεινού και η παλαιότερη πρόεδρος του σταθμού Καίτη Μοσχονά.


Κλείνοντας την αναφορά μας σε αυτή την πανέμορφη γιορτή είχαμε τη δυνατότητα στο τέλος του party να θέσουμε στην Έφη Καψοκεφάλου το ερώτημα αν υπάρχει κίνδυνος λόγω των όσων ακούγονται για συγχωνεύσεις σχολείων να μειωθούν οι παιδικοί σταθμοί. Η κα Καψοκεφάλου απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο ενώ συμφωνήσαμε να έχουμε μια πιο στενή συνεργασία σταθμός και ιστοσελίδα για ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.


Αίθουσες γεμάτες παιδιά που έπαιζαν, έτρεχαν και γελούσαν. Δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο.


Μαζίδης Στρατής

Νεότερη Παλαιότερη