Δηλώσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για τα θέματα του Συνηγόρου του δημότη / επιχείρησης και των συμβασιούχων


1. Συνήγορος του δημότη / επιχείρησης


Ο ρόλος του συνηγόρου του Δημότη και της επιχείρησης εντάσσεται στο γενικότερο αντιδραστικό πλαίσιο του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και αφορά την υπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρηματιών που επενδύουν τοπικά ή και περιφερειακά. 

Επομένως, όχι μόνο τίποτα το ουσιαστικό- θετικό δεν έχει να προσφέρει ο θεσμός αυτός στους εργαζόμενους για την επίλυση των οξυμμένων προβλημάτων που τους απασχολούν, αλλά υπηρετώντας τα επιχειρηματικά συμφέροντα του κεφαλαίου στην περιοχή μας, θα έρχεται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των εργατοϋπαλλήλων αλλά και των μικρών επαγγελματιών της Αγίας Παρασκευής που τα καταστήματα τους κλείνουν είτε απειλούνται με κλείσιμο.

Εμείς δεν αποδεχόμαστε τη δημιουργία τέτοιων αντιδραστικών-αντιλαϊκών οργάνων και γι' αυτό το λόγο δε συμμετέχουμε στη διαδικασία επιλογής τους στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αν οι υπόλοιπες παρατάξεις που δείχνουν τέτοιο ζήλο για την εκλογή του συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης ενδιαφέρονταν πραγματικά για τη λαϊκή οικογένεια θα υπερψήφιζαν τις προτάσεις της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ όσον αφορά τα δημοτικά τέλη και  τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Αντίθετα όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου καταψήφισαν την πρόταση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για μείωση των δημοτικών τελών κατά 10%. Το ίδιο έκαναν και στην ψήφιση της πρότασης μας για τους συμβασιούχους εργαζομένους του Δήμου.

Αν πραγματικά ενδιαφέρονταν για τον μικροεπαγγελματία της Αγίας Παρασκευής δε θα απείχαν ούτε  θα κατήγγειλαν σαν παράνομη τη διαδικασία, οι παρατάξεις του κ. Γιαννακόπουλου και του κ.Σταθόπουλου, ώστε να ληφθεί απόφαση για την αναστολή πληρωμής οφειλής επαγγελματία που διατηρεί περίπτερο και που δεν είχε να πληρώσει την οφειλή της προς το Δήμο. Είναι επίσης γνωστό πως στο τέλος του καλοκαιριού η Διοίκηση Γιαννακόπουλου προχώρησε σε πρόστιμα σε βάρος των επαγγελματιών για τις αναρτημένες ταμπέλες των επιχειρήσεών τους...

Συμπαραστάτη οι δημότες και οι μικροεπαγγελματίες δεν θα βρουν σε αυτούς που εκπροσωπούν την αντιλαική πολιτική των κομμάτων τους στην Τοπική Διοίκηση, αλλά σε όσους αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο.

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: Σχετικά με τα πρόστιμα όμως θα πρέπει να προσθέσουμε ότι στη συγκέντρωση που διοργάνωσε η ιστοσελίδα μας παρουσία των κκ Γκιζιώτη, Γιαννακόπουλου, Γουργούλη και Σταθόπουλου σταμάτησε η διαδικασία επίδοσης των προστίμων και συμφωνήθηκε η υποβολή ενστάσεων για όσους τυχόν είχαν πληρώσει.

2. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ  ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ


Με πρόταση των  Δημοτικών Συμβούλων της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Ανδρέα Γκιζιώτη και Γιώργου Τσιμπουκάκη, συζητήθηκε το ζήτημα των συμβασιούχων εργαζομένων του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Συγκεκριμένα πρότειναν να ληφθεί η εξής απόφαση:

1.   Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος μετά την λήξη της σύμβασής του (κάθε μορφής). Η απόφαση ισχύει και για όσους απολύθηκαν πρόσφατα μετά τις Δημοτικές εκλογές.

2.   Τους θεωρούμε όλους, χωρίς όρους και προυποθέσεις , εργαζόμενους με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου.

3.   Καλύπτουν βασικούς εργασιακούς τομείς του Δήμου μας με σημαντικές και απαραίτητες παροχές στους κατοίκους της πόλης μας (καθαριότητα, παιδικοί σταθμοί, πολιτισμός, αθλητισμος κ.λ.π.) και η έλλειψή τους θα υποβαθμίσει σοβαρά τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ δεν αποδέχτηκε την πρότασή μας!

Ο Δήμαρχος Β. Ζορμπάς (Ν.Δ.) διαχώρισε τους συμβασιούχους σε κατηγορίες, δήλωσε πως ακολουθεί τους νόμους, δηλαδή απέλυσε και θα συνεχίσει ν'απολύει, ζητά την μικρή παράταση των συμβάσεων, την μοριοδότηση και παράπεμψε στο μέλλον για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όταν οι νόμοι θα του επιβάλλουν πάλι συμβασιούχους, τετράωρους κ.λ.π. Εφαρμόζει την πολιτική της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ που στηρίζει η ΝΔ και προωθεί κάθε είδους ελαστική εργασία.

Ο Β. Γιαννακόπουλος (ΠΑΣΟΚ) που υπερψήφισε τελικά την πρόταση της Ν.Δ. υπεραμύνθηκε της αντιλαικής πολιτικής που εφαρμόζεται, αλλά και της πολιτικής που εφάρμοσε τα προηγούμενα χρόνια και ανέδειξαν το Δήμο μας σε πρωταθλητή στο ξεχαρβάλωμα των εργασιακών σχέσεων. Είναι γνωστή η τοποθέτησή του πως προτιμά τους αυτοασφαλιζόμενους γιατί κοστίζουν φθηνά...

Οι διοικήσεις του Δήμου μας  διαχρονικά υιοθετούν και στηρίζουν την αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, έχουν αποδεχτεί την μετατροπή της Τοπικής Διοίκησης σε μηχανισμό ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, με την επέκταση των ευέλικτων μορφών εργασίας, τη μερική απασχόληση χωρίς δικαιώματα. Από τους 400 περίπου συμβασιούχους στο Δήμο μας, 92 απολύθηκαν πρόσφατα, ενώ αναμένονται οι απολύσεις 46 εργαζομένων τον Απρίλη και 72 εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς τέλος Ιούλη. Την εικόνα συμπληρώνουν επιπλέον οι 36 συμβασιούχοι καθηγητές του ωδείου, 23 καθηγητές των εργαστηρίων τέχνης, οι 30 μουσικοί της φιλαρμονικής (όπου εκκρεμούν από πέρσι οι χαμηλόμισθες συμβάσεις τους), οι ιατροί των Δημοτικών ιατρείων. Να σημειώσουμε πως τον προηγούμενο χρόνο, όπως και σε όλη την τετραετία έγιναν δεκάδες επιπλέον απολύσεις.

Ο Γ. Σταθόπουλος (ΣΥΝ - Οικ. Πράσινοι) με τη συνήθη τακτική του ''είμαι κατά περίπτωση με όλα'', πρότεινε την παράταση των συμβάσεων και τη μοριοδότηση, προσπάθησε να βγει κοινή απόφαση με το ΠΑΣΟΚ και στο τέλος, όταν δεν προέκυψε, πρόσθεσε στην πρότασή του την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου...

Όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου συμφωνούν με τις κατευθύνσεις του Καλικράτη, έχουν ψηφίσει τις αποφάσεις πρόσληψης εργαζομένων στο Δήμο μας με κάθε είδους εργασιακές σχέσεις, στηρίζουν τις Δημοτικές επιχειρήσεις, όπως επίσης ψήφισαν την «πρώτη φάση επιχειρηματικότητας», που ανοίγει το δρόμο για την εμπορευματοποίηση όλων των υπηρεσιών του Δήμου. Τα κόμματά τους ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ ψήφισαν την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001 που στην ουσία απαγορεύει τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Με πρόσχημα την οικονομική κρίση του κεφαλαίου, κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σύμφωνοι με τις εντολές  ΕΕ, ΔΝΤ και με την εφαρμογή του αντιλαικού «Καλλικράτη» στοχεύουν στην πιο γρήγορη και αποτελεσματική προώθηση από την τοπική διοίκηση της στρατηγικής των ιδιωτικοποιήσεων, των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων, μεταφέρουν τα βάρη στους εργαζόμενους, προχωρούν σε μαζικές απολύσεις, υποβαθμίζουν τις υπηρεσίες των Δήμων.

Οι δυνάμεις του ΚΚΕ, της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ όλα τα  προηγούμενα χρόνια καταψηφίσαμε όλες τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, προτείναμε πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σύμφωνα με τις ανάγκες της πόλης μας και των κατοίκων της, δεν συμμετείχαμε στις Δημοτικές Επιχειρήσεις, είχαμε σημαντική συνεισφορά στην επιτυχία των εργαζομένων της ΔΕΒΣΑΠ που πέρασαν σαν υπάλληλοι αορίστου στο Δήμο.

Οι συμβασιούχοι να οργανώσουν και να συντονίσουν τον αγώνα τους με τα ταξικά σωματεία και το ΠΑΜΕ, να διεκδικήσουν μαζί με όλους τους εργαζόμενους, μαχητικά και ανυποχώρητα τα δικαιώματά τους. Μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματά μας, μπροστά στον πόλεμο εναντία στο ασφαλιστικό, τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις, που έχουν κηρύξει κυβέρνηση και πλουτοκρατία η απάντηση των εργαζομένων πρέπει να είναι συνολική και συντονισμένη για να μην μας φορτώσουν τα βάρη της οικονομικής κρίσης, αλλά να τα πληρώσουν αυτοί  που τα δημιούργησαν, η πλουτοκρατία και το μεγάλο κεφάλαιο. Κοινή πάλη και συμμαχία με τα άλλα λαικά στρώματα για την λαική εξουσία.

Η Κομματική Οργάνωση Αγίας Παρασκευής του ΚΚΕ

Νεότερη Παλαιότερη