Ξέφραγκο αμπέλι η Αγία Παρασκευή

Ξέφραγκο αμπέλι για άλλη μια φορά η Αγία Παρασκευή, η οποία όπως αποδεικνύεται είναι μια ανοχύρωτη πόλη. Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης σπείρα διαρρηκτών άνοιξε με την ησυχία της σχεδόν όλα τα μαγαζιά της πλατείας Αγίας Παρασκευής. Pizza Hut, Me Gusta και ο γύρος της πλατείας ήταν τα θύματα της σπείρας ενώ πριν λίγο καιρό είχαν ανοιχθεί κι άλλα καταστήματα όπως το Τζιέρι. Οι διαρρήκτες έδρασαν από την πίσω πλευρά και φυσικά ήταν ανενόχλητοι.


Δεν είναι πολύς καιρός που είχαμε γράψει για αντίστοιχες διαρρήξεις σε μαγαζιά της Αγίου Ιωάννου όπως το Eye-d όταν οι ληστές είχαν αδειάσει κυριολεκτικά το κατάστημα.


Κι αναρωτιέται κανείς εύλογα, η διαβόητη ομάδα ΔΙΑΣ είναι μόνο για τα πρωινά και τα απογεύματα; Η Δημοτική Αστυνομία εξαντλείται μόνο στο να επιτηρεί το δρόμο-μπάχαλο ονόματι Αγίου Ιωάννου; Γιατί σε μια πόλη 100.000 κατοίκων υπάρχει μονάχα ένα αστυνομικό τμήμα του οποίου η αρμοδιότητα καλύπτει κι άλλες περιοχές. Απλές περιπολίες ανα τακτά διαστήματα να γίνονταν και δε θα άνοιγε κανείς τα μαγαζιά.


Δε φτάνει που μετά το νέο κύμα τρομοκρατίας της κοινωνίας για νέα μέτρα έχουν νεκρώσει τα καταστήματα στην πλατεία, δε φτάνει που πρέπει να εισπράττουν και να αποδίδουν υψηλό Φ.Π.Α., δε φτάνουν τα δυσθεώρητα ενοίκια που καλούνται να πληρώνουν, τουλάχιστον δε γίνεται η πολιτεία να εγγυηθεί την προστασία των καταστημάτων τους; Αλλά το γνωμικό είναι γνωστό «δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει...».


Εάλω η Πόλις...

Νεότερη Παλαιότερη